Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Národný tím kuchárov Slovenska ocenil minister cestovného ruchu a športu

Slovenská gastronómia dlhodobo bojuje o svoje pevné miesto v kulinárskom svete. Národný tím kuchárov Slovenska (NTKS) sa chopil iniciatívy vytvorením idey „Novej kuchyne Slovenska“ a jej dôstojnou reprezentáciou na medzinárodnej scéne. Inovatívny koncept slovenskej kuchyne, ako aj kvalita remesla elitných slovenských kuchárov pod vedením šéfkuchára Jozefa Hromjáka zaujali špičkových odborníkov na kulinárskej olympiáde “IKA Culinary Olympics 2024“ natoľko, že slovenský tím ocenili dvoma bronzovými medailami. Stalo sa tak vo februári 2024 v nemeckom Stuttgarte, v konkurencii 24 krajín z rôznych kútov sveta.
Po medzinárodnom úspechu slávi Národný tím kuchárov Slovenska úspech doma. Minister cestovného ruchu a športu SR Dušan Keketi ho ocenil svojim oficiálnym poďakovaním. Stalo sa tak dňa 12.4. 2024 na slávnostnom otvorení veľtrhu ITF SLOVAKIATOUR a DANUBIUS GASTRO v Inchebe. Ocenenie tímu odovzdal štátny tajomník MCRaŠ Marek Harbuľák.


„Vítame a podporujeme všetky zmysluplné aktivity, ktoré smerujú k zviditeľneniu Slovenska a podpore cestovného ruchu. Úspech, ktorý dosiahol Národný tím kuchárov Slovenska na medzinárodnej úrovni považujeme za významný a prínosný pre celý náš gastronomický segment. Bolo mi potešením odovzdať úprimné poďakovanie v mene pána ministra kuchárom, ktorí robia Slovensku česť a dobré meno,“ povedal štátny tajomník Marek Harbuľák.
Národný tím kuchárov Slovenska je klubom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Na ocenení sa za tím zúčastnili: kapitán tímu a zároveň šéfkuchár VILLA SANDY Jozef Hromják, Patrik Pokrývka z Hotela Lomnica, Tomáš Šefčík z Hotela Lomnica a Kaštieľa Pálffy, Mária Kašická z VILLA SANDY, Alexandra Krajčovičová z Hotela Lomnica a Iveta Košíková z Torty Zeiko.


„Veľmi si vážime toto uznanie na domácej pôde. O to viac, že ide o oficiálne poďakovanie zo strany ministra cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky. Veríme, že náš úspech poukáže na veľký potenciál, ktorý v slovenskej gastronómii máme a že s ďalšími úspechmi si odvetvie získa dlhodobú pozornosť zo strany súkromného i verejného sektora. Spoločne tak posunieme slovenskú gastronómiu vpred. Ako národný tím pre to urobíme maximum,“ uzavrel kapitán Národného tímu kuchárov Slovenska a šéfkuchár rezortu VILLA SANDY Jozef Hromják.

Členovia Národného tímu kuchárov Slovenska vystúpili v sobotu aj na DANUBIUS GASTRO v rámci Live Cooking Show

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content