Lukáš HESKO
Irin. Bratislava, SLOVENSKO
2 Zlaté vidličky, Kuchár roka 2017, 2023
Gastronomy Slovakia sa koná 24. Apríla a je to medzinárodné sympózium jedinečné pre živé vystúpenia michelinských šéfkuchárov z celej Európy, Master classy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu z celej Európy a najlepších Slovákov.
Určená je všetkým majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, someliérom či cukrárom hotelov, reštaurácií a aj malých penziónov. Rovnako aj pre dodávateľov služieb, výrobcov, odborných učiteľov, ale aj fanúšikov kulinárstva a novinárov z gastronómie. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.
Predstavme si Lukáša HESKA
Lukáš pracoval v michelinskach reštauráciách v Londýne aj v Štokholme a po návrate na Slovensko vytvoril úplne nové koncepty, ktoré dovtedy u nás nemali obdobu.
Prvým bola reštaurácia FACH, ktorá už napovedala o filozofii Lukášovho varenia a mala veľmi dobrý ohlas. Bola ocenená Zlatou vidličkou a Lukáš sa stal Kuchárom roka 2017 podľa Gurmána na Slovensku. Už o rok neskôr otváral nový koncept v Trnave – Akademia Beer & Bistro, čo bol tiež úspešný počin nového štýlu slovenskej bistro kultúry. Stále však sníval o vlastnom podniku, kde by varil presne tak, ako to cíti. Sen sa mu splnil v roku 2022 otvorením reštaurácie Irin. v Bratislave, v historickej časti Starého Mesta na kúzelnom mieste na Rudnayovom námestí. So svojim tímom tu ponúkajú hosťom kreatívnu haute cuisine, ktorá posúva hranice na slovenskej gastronomickej scéne opäť o kúsok ďalej. Kvalitu jeo kuchyne ocenili gurmáni, odborná verejnosť a tiež bedeker Gurmán na Slovensku udelením až 2 Zlatých vidličiek a pre Lukáša, za nezlomnú vôľu otvoriť vlastnú reštauráciu so svojim rukopisom, udelil cenu Kuchár roka 2023.
Zakúpiť vstupenky si môžeš už dnes na : https://gastronomyslovakia.sk/#prihlaska