Sebastian FRANK
HORVÁTH restaurant, Berlín, NEMECKO
2 michelinské hviezdy, 5 čapíc od Gault Millau
Najprestížnejšia kulinárska udalosť roka na Slovensku bude 23. Apríla 2024.
Je to medzinárodné sympózium jedinečné pre živé vystúpenia michelinských šéfkuchárov z celej Európy, Master classy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu z celej Európy a najlepších Slovákov.
Určená je všetkým majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, someliérom či cukrárom hotelov, reštaurácií a aj malých penziónov. Rovnako aj pre dodávateľov služieb, výrobcov, odborných učiteľov, ale aj fanúšikov kulinárstva a novinárov z gastronómie. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.
Predstavíme si Sebastiana Franka
V roku 2010, vo veku 29 rokov, sa Sebastian presťahoval do Berlína, aby sa stal šéfkuchárom v legendárnej reštaurácii HORVÁTH. Za rok získal svoju prvú michelinskú hviezdu. Druhá hviezda prišla v roku 2015, iba rok po tom, čo on a jeho manželka Jeannine prevzali reštauráciu ako majitelia. Reštaurácia má tiež 18 bodov Gault Millau.
Sebastian využíva silu a vôňu zeleniny a ovocia a hladko ich spája s mäsovými príchuťami a koreninami, aby sa dosiahla harmonická zmes chuti, textúry a konzistencie. Plne vegetariánske menu je tiež neoddeliteľnou súčasťou ich vízie emancipovanej zeleninovej kuchyne. Jeho kuchyňa sa spája s prívlastkami – emancipovaná, koncentrovaná, nekonvenčná, mocná.
„Sebastian Frank, nezaťažený konvenciami a normami, sa vymyká predpokladaným tradičným obmedzeniam haute cuisine a ponúka jedno z najjedinečnejších individuálnych menu v Nemecku. Jeho kulinárska vízia uprednostňuje vytváranie silných jedál, ktorých cieľom je predovšetkým vytvoriť autentické chuťové profily, ktoré stelesňujú jeho kulinársku identitu.“
Gault Millau, 2023