Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Kuchár roka 2023

Rebríček zostavený odbornými hodnotiteľmi Gurmána na Slovensku a šéfkuchármi

LUKÁŠ HESKO

REŠTAURÁCIA Irin. BRATISLAVA

Lukáš pracoval v michelinských reštauráciách v Londýne aj v Štokholme a po návrate na Slovensko vytvoril úplne nové koncepty, ktoré dovtedy u nás nemali obdobu. Prvým bola reštaurácia FACH, ktorá už napovedala o fi-lozofii Lukášovho varenia a mala veľmi dobrý ohlas, bola ocenená Zlatou vidličkou a Lukáš sa stal kuchárom roka 2017 podľa Gurmána na Slovensku. Už o rok neskôr otváral nový koncept v Trnave – Akademia beer & bistro, čo bol tiež úspešný počin nového štýlu slovenskej bistro kultúry. Stále však sníval o vlastnom podniku, kde by varil presne tak, ako to cíti. Sen sa mu splnil v roku 2022 otvorením reštaurácie Irin. v Bratislave, v historickej časti Starého Mesta na kúzelnom mieste na Rudnayovom námestí. So svojím tí-mom tu ponúkajú hosťom kreatívnu haute cuisine, ktorá posúva hranice na slovenskej gastronomickej scéne opäť o kúsok ďalej. Kvalitu jeho kuchyne ocenili gurmáni, odborná verejnosť a tiež náš bedeker udelením až 2 Zla-tých vidličiek a pre Lukáša, za nezlomnú vôľu otvoriť vlastnú reštauráciu so svojím rukopisom, udelil cenu Kuchár roka 2023.

EBENICA BEST 20 CHEFS

Hlasovalo spolu 58 hodnotiteľov Gurmána a šéfkuchárov z celého Slovenska


1. miesto
3b
2. miesto
2b
3. miesto
1b
súčet
1.Lukáš HESKOIrin., Bratislava84234
2.Daniel TILINGERECK, Bratislava64430
3.Jozef BREZAGašperov Mlyn, Batizovce46228
4.Gabriel KOCÁKU nás doma, Spišská Sobota45527
5.Martin NOVÁKPalace Art Hotel, Pezinok53425
6.Jozef MASAROVIČUFO, Bratislava43422
7.Martin MIKLOŠÍKBISTRONOMY, Bratislava25420
8.Michael THÍRYOhniskO, Košice24317
9.Juraj HRUŠKASlávia, Košice24215
10.Michal TAKÁCSIASAI Food Bar, Bratislava22515
11.Miroslav ZÁMIŠKAGrand Hotel Kempinski High Tatras22414
12.Marián FILOChateau Čereňany22313
13.Imro BindicsVilla Rosa, Dunajská Streda22212
14.Martin KORBELIČMenJu, Bratislava22111
15.Peter ĎURČOTOP restaurant, Žilina1309
16.Roman BOROVSKÝSemillon, Vráble1229
17.Zdenko KRAMARČÍKOlivia’s, Žilina1138
18.Andrea ENADA Andrea, Bratislava1116
18.Erik VOLKOBistro Chef, Zvolen1116
20.Eva POLOMSKÁSOTTO ristorate, Spišská Nová Ves0135

Hodnotení boli ešte šéfkuchári: Michal Škorec, Peter Duranský, Peter Bracho, Kristián Šramka, Jakub Roder, Anton Meszaroš, Ľubomír Lovecký, Ivan Čurgali, Tomáš Sido, Ervin Madi, Radovan Budzák, Erik Šoltés, Marek Kotuček, Daniel Marek, Peter Czucz a Marcel Kubík.

Kuchárom roka sa stáva ten kuchár, ktorý zaznamenal najväčší progres , ktorý vyzdvihol úroveň a kvalitu svojej reštaurácie a mal v tomto roku najväčší „drive“. Samozrejme kvality týchto našimi odbornými hodnotiteľmi ako aj šéfkuchármi z gurmánskych reštaurácií celého Slovenska nominovaných kuchárov sú vysoké a prispeli k tomu, že sa slovenská gastronómia posunula opäť o krôčik dopredu. Gratulujeme všetkým 20 najlepším a veríme, že o rok tam uvidíme opäť pár nových mladých mien.

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content