Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Slovenský Bocuse d’Or vyhral Marek Minarič, ktorý varí v Kodani

Víťaz slovenského kola Bocuse d’Or 2023 je známy – stal sa ním Marek Minarič, ktorý tak postúpil do európskeho finále, ktoré bude v marci 2024 v nórskom Trondheime. Hoci sa narodil a vyštudoval na Slovensku, niekoľko rokov už pracuje v zahraničí, momentálne v reštaurácii Marv & Ben v Kodani.

Druhý skončil veľmi tesne Jozef Hromják šéfkuchár z košickej  Villa Sandy City Park Resort. Možno ho nazvať korunným princom (alebo smoliarom) tejto súťaže, pretože tesne druhý skončil aj v minulom ročníku. „Bronz“ získal Tomáš Ševčík, šéfkuchár hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici. Jeho asistentka Alexandra Krajčovičová získala ocenenie ako najlepčí asistent. Štvrté miesto získal Marek Borovský, šéfkuchár reštaurácie Semillon vo Vrábloch.

Že boli výsledky naozaj tesné, svedčí aj to, že súťaž o najkrajšiu misu vyhral síce druhý Jozef Hromják, ale celkovým víťazom sa nakoniec stal Marek Minarič s asistentom Markom, Janákom. Ten asistoval aj minuloročnému víťazovi Petrovi Duranskému.

Slovenské kolo Bocuse d’Or organizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov – hlavnú úlohu tu mali generálna tajomníčka zväzu Zuzana Dúžeková a prezident zväzu Vojto Artz, spolu s hlavným sponzorom Metro Cash & Carry Slovakia. Súťaž bola súčasťou gastronomického festivalu, ktorý urobilo Metro na námestí Eurovea v piatok a v sobotu.

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content