Reštaurácia SushiYA food atelier vznikla v roku 2020, teda tesne pred vypuknutím covidu. Tím bol poskladaný zo skúsených kuchárov a z nadšencov milujúcich ázijskú kuchyňu, takže nejde o žiadny projekt na zelenej lúke. Práve nadšenie pre ázijskú kuchyňu a jej prepojenie s európskou dominuje aj v ponuke menu. Keďže SushiYA vznikla a fungovala aj počas covidu, roznáška jedla im ostala a doteraz si na nej zakladajú. Určite je však lepšie ísť si vychutnať ich špeciality osobne. Obsluha je pozorná a snaživá. Kuchyňa je na veľmi dobrej úrovni a skutočne má európsko-ázijský fusion skvelo zvládnutý. Ochutnali sme laksu so zeleným karí a kurací nasi goreng a boli ako ázijské originály. Aj mix uramaki a futomaki bol zvládnutý výborne a celkový dojem z jedál nás milo prekvapil. Ďakujeme za pekný chuťový zážitok a vrelo odporúčame.