Rodinná reštaurácia Pivnica u zlatej husi je už desiatky rokov známa výbornou husacinou.
Ich husi pečené v peci, domáce lokše, ale hlavne legendárna pečená husacia pečeň sú pomaly
kultúrnym dedičstvom. V posledných rokoch sa však reštaurácia odpútala od miestnych
„klasikov“ a pridala aj niečo naviac, čo ju už pozdvihlo medzi gurmánsku elitu. Interiér
doladili do väčšieho komfortu pre hostí a hlavne začali ponúkať aj iné jedlá, ktoré vychádzajú
z tradičných receptov, ale sú podávané v modernom šate. Výborná je aj vínotéka kladúca dôraz
na malých vinárov hlavne z Malých Karpát. My sme, samozrejme, neodolali vábeniu husaciny,
no tentoraz sme si z jedálneho lístka vybrali husičkový guláš, grilovanú husaciu pečeň
na karamelizovanom jablku s brusnicovou omáčkou, grilované kačacie prsia s demi-glace
omáčkou, kapustou a lokšami a pre nášho kolegu vegetariána šúľance z medvedieho cesnaku
s omáčkou z modrého syra a s grilovanou hruškou. Zmrzlina na Lava Stone s karamelizovanými
orechmi a čerstvým ovocím bola sladkou bodkou ich šikovných kuchárov.