Gašperov Mlyn

92
bodov
Na konci podhorskej dediny Batizovce, priamo pod vrcholmi Vysokých Tatier leží storočný a zrekonštruovaný mlyn. Má starosvetskú, ba až rozprávkovú atmosféru, a tak ako je všadeprítomná sila vody a ohňa, podobne je cítiť aj tradíciu mlynárskeho remesla a spracovania ľanu. Zohratý tím Gašperovho mlyna tvorí len šesť členov. Kuchyňu vedie šéfkuchár Jozef Breza, ktorý pri varení kladie dôraz na poctivú prípravu, kvalitné suroviny, vyvážené chute a vzhľad jedla, ktoré často servíruje nielen na tanieri. Má rád, keď sú jedlá nápadité a vytvorené aj z takých častí surovín, ktoré ľudia v dnešnej dobe využívajú pomenej. Reštaurácia nemá à la carte menu, ale ponúka výlučne degustačné menu, ktoré sa zo dňa na deň mení a ku ktorému vám someliéri radi odporučia hodiace sa víno. Keďže sa tu varí z čerstvých surovín a vždy pre konkrétny počet hostí, rezerváciu je potrebné urobiť minimálne jeden deň vopred a hostia sa menu dozvedia až na mieste. Miniatúrna kapacita pätnásť hostí umožňuje šéfkuchárovi, majiteľom i personálu osobný kontakt s hosťami. Gašperov mlyn je ideálny i pre dokonalý víkendový relax, keďže k dispozícii sú útulné izby a súkromné wellness, ktoré uspokoja aj náročných hostí. Ubytovanie Dvojlôž. izba 100 €/noc
GURMÁN AWARD
Reštaurácia
2018
GURMÁN AWARD
Reštaurácia
2019
GURMÁN AWARD
Somelier
2019
Štúrova 121/75 ,
059 35
Batizovce
Karty: VISA, MasterCard, Maestro, Diners
Jazyky: AJ
Basic menu


60 €
Gurmán menu


85 €
Jozef Breza (šéfkuchár) Stanislav Cicoň (sous-chef)
Portobello / špargľa / kefír
Pinoterra 2018, Slobodné vinárstvo – Majer Zemianske Sady

Recenzie

Pre pridanie vašeho hodnotenia musíte byť prihlásený. 

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}