Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Po rokoch v Bratislave pôsobí známy šéfkuchár v Senici

Daniela Hrivňáka možno nájsť v reštauráciách Salaš Sobotišťan a Stará Kotolňa

Šéfkuchár Daniel Hrivňák patril roky k známym tváram bratislavskej gastroscény. Poznali ho návštevníci bratislavských reštaurácií, keďže pôsobil v niekoľkých, napríklad v populárnom Au Café, ktorá patrí do skupiny Roman Restaurant. Tu sa neskôr stal aj executive chefom celej siete  a neskôr pôsobil aj v reštaurácii v hoteli Loft. Tí, ktorí do reštaurácií veľmi nechodia, ho zase možno poznajú z televízie, z vysielania markízáckeho Telerána, kam chodí od roku 2015 variť.

Daniel Hrivňak

Väčšinu rokov svojej kariéry strávil v Bratislave a aj keď posledných 5 rokov spolupracoval so skalickou firmou Aproxima a do tejto časti Záhoria často chodil, o tom, že existuje niečo ako Kunovská priehrada pri Senici, podľa vlastných slov netušil.

Pred niekoľkými mesiacmi mu však kolegovia v Skalici hovorili, že pri tejto priehrade je na predaj reštaurácia, v okolí známa ako Salaš Sobotišťan. Zo zvedavosti sa tam šiel pozrieť a nakoniec sa s majiteľkou dohodol nie na predaji, ale na prenájme – možno tu zapracovalo jeho známe meno.

Salaš znovuotvoril v apríli a ako hovorí, leto mali vynikajúce. Chýr o jej úspechu sa rýchlo rozšíril, takže D. Hrivňák dostal ponuky, kúpiť, alebo zobrať do prenájmu ďalšie podniky v okolí.. Pre jeden sa rozhodol a od 1. novembra. má v prenájme aj Starú kotolňu v Senici. Tá slúžila doteraz len na obedy, D. Hrivňák ju chce „rozbehnúť“ aj večer. Počet vydávaných obedov sa výrazne zvýšil už pár dní po prebratí podniku, D. Hrinák hovorí, že z kotolne chce vytvoriť aj príjemné miesto na podvečerné a večerné posedenia. Podnik má aj peknú terasu a nachádza sa neďaleko centra Senice aj obytnej časti, takže má všetky predpoklady stať sa celoročným „doplnkom“ sezónneho Salašu Sobotišťan.

Stará kotolňa

To čo D. Hrivňáka teraz trápi je to, čo mnohých prevádzkovateľov gastroprevádzok.  „Leto v Sobotišťane bolo vynikajúce, súčasná situácia nás však dostáva na kolená. Rátal som samozrejme s tým, že takáto reštaurácia je sezónna záležitosť, že jeseň a zima budú slabšie, takže sme si vytvorili finančnú zásobu. S čím sa rátať nedalo je, že za elektrinu nám príde namiesto 2 500 EUR, ktoré sme platili, v septembri faktúra na 5 000 a ďalší mesiac na 9000 EUR. Takže dúfam že to ustojíme,“ zamýšľa sa D. Hrivňák.

Jedlo v Starej kotolni

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content