Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

(ne)konferencia Gastrolove: Top šéfkuchári, káva, jedlo aj silné témy

Obľúbené podujatie bude premiérovo prvý krát dvojdňové

Všetci milovníci gastronómie sa stretnú aj túto jeseň v Piešťanoch. Kde? Na (ne)konferencii Gastrolove, ktorú už niekoľko rokov organizuje portál Kavickari.sk.Tento rok sa bude konať 28-29. septembra a prýkrát bude dvojdňová. Miestom konania budú podobne ako minulý rok eventové priestory Elektrárne Piešťany.

Podujetie chce priniesť nové podnety, vyslať impulzy a priviať nový vietor do plachiet všetkým gastronadšencom. „Aktívna podpora slovenského gastro, i toho budúceho, je nesmierne dôležitá. Preto sa snažíme o jej krajšiu a pozítívnejšiu budúcnosť tak, ako je v našich silách,” približuje pozadie (ne)konferencie Gastrolove Simona Budinská, organizátorka podujatia, zakladateľka gastronomického portálu Kávičkári.sk a autorka kníh podporujúcich gastronómiu na Slovensku.

Hlavným partnerom konferencie je opäť Trnavský kraj zážitkov: „Rozvíjanie kvality gastronomických služieb je pre cestovný ruch nesmierne dôležité, pretože môže vytvárať pozitívny aj negatívny imidž pre destináciu. A to má vplyv na celkovú reputáciu krajiny ako takej. Aj preto je Trnavský kraj zážitkov hlavným partnerom (ne)konferencie Gastrolove, ktorej cieľom je inšpirovať profesionálov, ale aj vzdelávať a motivovať nastupujúcu generáciu ľudí pracujúcich v tejto oblasti, aby mali záujem ostať pracovať v tomto segmente“, vyjadrila sa Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavského kraja.

Prvý deň bude venovaný predovšetkým skvalitneniu budúcnosti našej gastronómie. Nosným pilierom tohto dňa budú preto práve študenti. To, ako pracovať so študentmi, prezradí prostredníctvom svojich skúseností riaditeľ Šimák Zámok Pezinok Lukáš Špilák a Michaela Budáčová, majiteľka Collette, ktorá tento rok pre študentov vytvorila jedinečný projekt Next Chef. Pridá sa k nim skúsený Ladislav Blaškovič, riaditeľ piešťanskej hotelovej akadémie. Študienti však nebudú jedinou témou prvého dňa, reč bude napríklad aj o zero waste koncepte aj o enogastronómii.

Druhý deň odštartuje sériu prednášok odštartuje silné trio top šéfkuchárov slovenského gastra – Martin Novák bývalý šéfkuchár z oceňovanej Pálffy Restaurant, šéfkuchár roka Lukáš Hesko z reštaurácie IRIN a šéfkuchár Daniel Tilinger (na obrátku hore) z najlepšej slovenskej reštaurácie ECK. Prezradia, aká bola ich cesta za úspechom, s čím sa museli potýkať a čo všetko v slovenskej gastronómii zažili. Okrem toho bude v programe množstvo praktických prednášok, prezentácií, degustácií a workshopov.

Asi ako jediné eventové podujatie na Slovensku je na konferencii vytvorený aj priestor je účasť mám, či rodín s deťmi – bude tu zariadený tichý detský kútik vybavený hračkami a plne vybaveným prebaľovacím pultom. Miestnosť na dojčenie bude tiež k dispozícii. Rovnako nebude chýbať ani obľúbená tombola plná skvelých cien.

Významným aspektom bude aj zero waste vlna. Organizátori preto pripravujú všetko tak, aby bola čo najviac vyzdvihnutá myšlienka bezodpadovosti. Okrem ekologického rozmeru má podujatie aj charitatívny rozmer. 50 % z ceny vstupného bude venovaných OZ O Nás a poputuje Adamkovi. Adamko Mončekovi, chlapčekovi s achondropláziou.

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content