Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Gastronomický Oscar zostal vo Francúzsku, Slovensko nad očakávania

Slovenský tím pod vedením Mareka Minariča sa umiestnil v svetovom finále Bocuse d´Or na 15. mieste

Slovenasko sa pri svojej prvej účasti v svetovom finále najprestížnejšej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or nestratilo. V konkuremcii 24 tímov z celého sveta obsadilo úžasné 15. miesto, čím prekonali vlastné očakávanie pred súťažou.

Víťazstvo a teda aj gastronomický Oscar, ako niekedy sošku nazývajú zostalo tento rok doma. Zvíťazil tím Francúzska pred Dánskom a Švédskom. V ďalších kategóriách – najlepší commi, teda pomocník do 23 rokov zvíťazilo tiež francúzsko, najlepšiu misu predviedlo podľa poroty Maďarsko (celkovo skončilo 13.-te, teda dve miesta pred Slovenskom) a najlepší „tanier“ Nórsko. Cenu za sociálnu angažovanosť vyhrali Nový Zéland a Čile.

Reportáž priamo z Lyonu aj s dojmami nášho tímu prinesieme čo najskôr.

Slovenský tím – zľava – asistent Márk Janák, prezident Slovenského Bocuse dˇ Or Peter Duranský, šéfkuchár Marek Minarič a tréner Peter Vajgel.

Slovenské jedlo z ryby na svetovom finále

Slovenské jedlo na tému mäso.

Foto: Bocuse d´Or

Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content