Slovenasko sa pri svojej prvej účasti v svetovom finále najprestížnejšej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or nestratilo. V konkuremcii 24 tímov z celého sveta obsadilo úžasné 15. miesto, čím prekonali vlastné očakávanie pred súťažou.
Víťazstvo a teda aj gastronomický Oscar, ako niekedy sošku nazývajú zostalo tento rok doma. Zvíťazil tím Francúzska pred Dánskom a Švédskom. V ďalších kategóriách – najlepší commi, teda pomocník do 23 rokov zvíťazilo tiež francúzsko, najlepšiu misu predviedlo podľa poroty Maďarsko (celkovo skončilo 13.-te, teda dve miesta pred Slovenskom) a najlepší „tanier“ Nórsko. Cenu za sociálnu angažovanosť vyhrali Nový Zéland a Čile.
Reportáž priamo z Lyonu aj s dojmami nášho tímu prinesieme čo najskôr.

Slovenský tím – zľava – asistent Márk Janák, prezident Slovenského Bocuse dˇ Or Peter Duranský, šéfkuchár Marek Minarič a tréner Peter Vajgel.

Slovenské jedlo z ryby na svetovom finále

Slovenské jedlo na tému mäso.
Foto: Bocuse d´Or