Fine dinning sa dá robiť aj v prírode

Šéfkuchár Jozef Riska a profesionálny hubár Erik Valentovič rozbiehajú originálny projekt

Terra Gustus, alebo Krajina chutí je názov projektu, za ktorým sú šéfkuchár Jozef Riska a profesionálny hubár a znalec prírody Erik Valentovič. Ide o fine dinningové večere v prírode, pričom sa môžu konať v rôznych častiach Slovenska. Jedlo sa pripravuje zo sezónnych a farmárskych surovín priamo na mieste, na ohni. 10-chodové degustačné večere robia pre 15-20 ľudí. Pre individuálnych hostí vo vopred vypísaných termínoch v Malých Karpatoch (miesto stretnutia je v Modre), ak ide o uzavretú skupinu, vedia ich robiť ktorýkoľvek deň v týždni v lokalite podľa preferencií. Ak o to majú hostia záujem, vedia zabezpečiť aj dopravu.

Aktuálne majú v ponuke lokality v Malých Karpatoch, v kláštore Bzovík, Archeoparku Vyšný Kubín, okolí Kuchyne, pri Dunaji a na Lipove.

Jeden z autorov projektu šéfkuchár Jozef Riska hovorí, že sa ním zaoberá už 1,5 roka, ale aj do jeho realizácie zasiahla pandémia corona vírusu. „Na večere, ktoré sme doteraz robili boli však veľmi dobré ohlasy,“ konštatuje. Ak vás tento projekt zaujal a chceli by ste sa dozvedieť o ňom ešte viac, prikladáme kontakt https://www.terragustus.sk/kontakt/.

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content