Degustačné večere ako potešenie pre hostí aj pre personál

Šéfkuchár Peter Kulhány: Hostia chodia ku mne domov

Pred vyše rokom otvoril Peter Kulhány po päťročnej rekonštrukcii historický dom v centre Banskej Bystrice a v ňom dve prevádzky: na prízemí Kút 12, reštauráciu s barom a na poschodí Kulhány restaurant, kam presťahoval populárne obedové Bistro Smarfood.

Keďže počet jeho prevádzok sa tak rozrástol na päť (okrem dvoch spomínaných má ešte vegánske samoobslužné obedové bistro Pistácia a rýchle občerstvenia Tiffany Fresh a Tiffany Favorite Food), oveľa viac času ako v kuchyni trávi za počítačom a v jednotlivých podnikoch.

Úplne variť však neprestal: približne každé dva týždne pripravujú v Kulhány Restaurant degustačné večere a vtedy si opäť oblieka kuchársky rondon (na fotografii je prvý sprava). „Snažíme sa variť najlepšie ako vieme a keďže hostia idú na 5-chodovú večeru ku Kulhánymu, samozrejme že očakávajú že im bude variť Kulhány. V kuchyni je nás vtedy päť, obsluhe sedem a je to pre nás viac radosť ako práca, hráme sa s receptmi aj s detailami, keďže na takýchto podujatiach je na to čas,“ vysvetľuje.

Hostí víta pri dverách, „pretože prichádzajú ku mne domov“. Akcie robia pre 50-60 ľudí a trvajú štyri hodiny. K jedlu patrí aj párovanie vína, vždy predstavujú jedného vinára, momentálne zo stredoslovenských vinárskych oblastí. Víno prezentujú pri jednotlivých stoloch, nie pre všetkých hostí naraz.

Na degustácie si záujemci kupuje vstup vopred, účasť sa dá zrušiť do 24 hodín predtým.

.Foto: FB Kulhány Restaurant

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content