Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Čo bude s Nomou po Nome

Slávna reštaurácia plánuje expanziu, ale v inej podobe

René Redzepi, majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Noma, jednej z najznámejších a najoceňovanejších svetových gastroprevádzok nedávno šokoval oznámením, že podnik na konci roka 2024 ukončí svoju činnosť v súčasnej podobe.

Thomas Frebel, kreatívny riaditeľ Noma Projects – akejsi odnože trojhviezdičkovej reštaurácie nedávno hovoril o ďalších plánoch Nomy. Ako Frebel prezradil denníku Guardian, Redzepi resp. Noma plánuje sa otvoriť niekoľko fermentačných laboratórií Noma v Európe a možno aj v Amerike. “Prostredníctvom projektov Noma sa chceme podeliť o inovácie a chuťové nápady spoločnosti Noma so svetom,” povedal.

Redzepiho štýl varenia, ktorý sa významne podieľal na formovaní novej severskej kuchyne, je známy tým, že do popredia sa dostávajú techniky fermentácie, ktoré sa teraz budú ďalej rozvíjať.

Ešte predtým, už o niekoľko dní budú mať možnosť ochutnať umenie ľudí z Nomy v Londýne. Reštaurácia sa dohodla na spolupráci s londýnskou reštauráciou Kol a kokteilovým barom Lyaness. Na jeden deň (10.9.) príde do Londýna práve Thomas Frebel so šiestimi členmi tímu, aby spolu so Santiagom Lastrom z Kol a špičkovým barmanom Ryanom “Mr Lyanom” Chetiyawardanom vytvorili gurmánske popoludnie o piatich chodoch s nápojovým sprievodom. Šesťdesiat šťastlivcov, ktorým sa podarí získať lístok na 90 minút, dostane k tomu aj tašku s rôznymi produktmi z kuchyne Noma Projects.
Foto: Noma Projects

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content