Massimo Bottura je jedným z najvyhľadávanejších kuchárov na svete a vždy ho nájdete na vrchole príslušných rebríčkov. So svojou „Osteria Francescana“ v Modene je stálym predplatiteľom troch michelinských hviezd a v spolupráci s luxusnou značkou Gucci už má Ostériu vo Florencii – nedávno ocenenú michelínskou hviezdou a jednu v Beverly Hills v Los Angeles. V marci 2021 luxusná značka prostredníctvom vysielania oznámila, že bude nasledovať tretie miesto v Tokiu.
„Gucci Osteria da Massimo Bottura Tokyo“
sa otvára 28. októbra a nachádza sa v najvyššom poschodí najnovšieho vlajkového obchodu Gucci Namiki. V hlavnej reštaurácii je 48 miest na sedenie, na terase je miesto pre dvanásť hostí a k dispozícii je aj súkromná jedáleň pre osem osôb. Reštauráciu navrhol Massimo Bottura a kurátorkou je Karime Lòpez, ktorá bola minulý rok zušľachtená spomínanou michelinskou hviezdou ako šéfkuchár „Gucci Osteria“ vo Florencii. Na mieste bude šéfkuchárom Antonio Iacoviello zodpovedný za modernú interpretáciu talianskej kuchyne.
Japonsko-talianska fusion kuchyňa a aperitív
Hostia môžu očakávať jedinečný pôžitok a zahŕňajú obed, aperitív a večeru. V ponuke sú klasiky »Gucci Osteria« ako Emilia burger alebo tortellino s krémom Parmeggiano Reggiano. Okrem kreatívnych interpretácií talianskych jedál budú existovať aj jedlá inšpirované Japonskom, ako sú Parmigiana Ramen a Milanese Wagyu. „ Rovnako ako v Taliansku, sú japonské potraviny úzko späté s kultúrou krajiny a majú veľký globálny význam. Japonsko patrí k časti môjho srdca a som veľmi rád, že môžem vítať hostí v našom malom kúsku Tokia. “ povedal nám Massimo Bottura.
Vinný lístok obsahuje 350 položiek, k dispozícii je tiež solídny výber šampanského a špeciálne koktaily. Aperitivo Italiano sa podáva od 16:00 do 18:00 na strešnej terase s talianskym občerstvením. Taliansko sa stretáva s Japonskom – aj pokia
Taliansko sa stretáva s Japonskom – aj pokiaľ ide o interiér
Interiér „Gucci Osteria“, do ktorého sa dostanete vlastným výťahom, je založený na odkaze Florencie a hrá s prvkami talianskej renesancie. V priestoroch reštaurácie sú živé odtiene zelene a charakteristické mramorové stoly, ale aj jedinečné detaily, ako napríklad ručne maľovaná drevená podlaha. Na terase je podlaha vyzdobená mozaikami a japonské rastliny dotvárajú atmosféru, zatiaľ čo v súkromnom jedálenskom salóniku navodzujú mimoriadnu atmosféru starožitné zrkadlá z Európy.
Udržateľnosť „Gucci Osterias“
Osterie majú globálny prístup zero waste implementovaný Massimom a zdieľajú prednosti so sofistikovanou módnou značkou: kreativitu, eleganciu, hravosť a zmyselnosť. Bottura kladie veľký dôraz na vysokokvalitné výrobky a udržateľnosť a vždy pracuje s výhľadom do budúcnosti.
zdroj: Gucci Osteria a Falstaff