Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Bistronomy má nový rukopis

Jakub Roder, šéfkuchár Bistronomy

Známa bratislavská reštaurácia Bistronomy, ocenená aj naším bedekrom 1 Zlatou vidličkou, a taktiež pravidelný účastník gurmánmi obľúbeného Zimného festivalu jedla, dostala nový rukopis v osobe nového šéfkuchára Jakuba Rödera. Vystriedal Martina Miklošíka, ktorý túto zaujímavú reštauráciu rozbiehal. Jakub je veľkým fanúšikom konceptu Bistronomy a inovatívnosť a citlivá práca so surovinami sú mu blízke. Jeho ľudskosť, vnímavosť a snaha posúvať sa vpred, sú dobrým základom na vytváranie pekných zážitkov pre hostí. Jakub zbieral skúsenosti v reštaurácii Globo pod vedením Braňa Križana, v reštaurácii Fou Zoo,  stážoval v pražskej michelinskej reštaurácii Alcron. Neskôr pracoval v Sky Bar & Restaurant po boku Martina Nováka, kde začínal ako kuchár a posledné roky tam pôsobil ako šéfkuchár. Dnes je pripravený na nové výzvy v Bistronomy, pretože pomyselná latka kvality bola nastavená vysoko a cieľom nového šéfkuchára je nielen ju udržať, ale aj posunúť o čosi vyššie.

Spoločná degustačná večera v Gašperovom mlyne. November 2023. Chefs Jožko Breza a Jakub Röder, someliéri Slávka Raškovič a náš Matej Demčák.

Veríme, že sa mu to podarí spolu s celým tímom reštaurácie Bistronomy a my gurmáni budeme mať možnosť overiť si to už od dnes počas Zimného festivalu jedla, pre ktorý pripravil Jakub veľmi zaujímavé menu.

Pár jedál z hľuzovkovej degustačnej večere 10.1.2024

Rezervovať si ho môžete na: https://www.zimnyfestivaljedla.sk/?restauracia=151

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content