Slovák šéfuje gastronómii v dvoch hoteloch Kempinski

Tomáš Chilý sa stal cluster executive chefom v Portoroži a v Savudriji

V máji pred rokom sa vrátil Tomáš Chilý,  jediný slovenský šéfkuchár, ktorý sa vypracoval na pozíciu executive chefa v hotelovej sieti Kempinski za hranicami Slovenska, naspäť do Európy po rokoch pôsobenia na Blízkom východe a v Číne. Stal sa executive chefom v slovinskom hoteli siete, v Kempinski Palace Portorož.

Po roku mu k šéfovaniu kuchýň v Portoroži pribudlo aj riadenie gastronómie v neďalekej Savudriji, v Kempinski Adriatic. Ten je síce vzdialený len pol hodinu cesty, nachádza sa však už v Chorvátsku. Obidva hotely majú rovnakého majiteľa.

Na pozícii cluster executive chefa chce najmä zastabilizovať kuchyňu v chorvátskom hoteli. Ten bol, keďže ide o prímorský a golfový hotel, doteraz otvorený počas roka vždy len 6 mesiacov, takže aj personál mával len zmluvy na pol roka. To viedlo k veľkej fluktuácii radových zamestnancov kuchyne ale aj šéfkuchárov.

„ V Portoroži už mám stabilný tím a v Savudriji je mojou úlohou dosiahnuť tiež niečo podobné. Tento rok by mal byť hotel prvý krát otvorený dlhšie ako po minulé roky, až do zimy. Veríme, že si ho hostia nájdu a pomôže to aj pri udržaní zamestnancov,“ hovorí T. Chilý. Obidva hotely, keďže sú blízko a pri mori, sú veľmi obľúbené aj u slovenskej klientely.

Odporúčame tiež...

Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content