Kaštieľ Pálffy patrí k historickým dominantám Svätého Jura. Takúto podobu dostal za čias
vlastníctva Kataríny Pálffy a Štefana Ilešháziho, ktorí ho premenili na renesančné sídlo v rokoch
1608 a 1609. V posledných rokoch prešiel rekonštrukciou a teraz je tu nádherná dobová
reštaurácia Hostinec Palatín, finediningová reštaurácia ARTE a sídli tu aj vinárstvo
VIAJUR a pivovar Pálffy Brauerei. Palatín ponúka špeciality rakúsko-uhorskej kuchyne,
ktorú si ešte pamätajú starí Prešporáci. Tafelspitz robia jedinečný a za ochutnanie tu určite
stoja aj fermentované krúpy s vyprážaným vajíčkom, hlivou, syrom Hiadlovec a nakladanou
tekvicou. No a klasický teľací viedenský rezeň tu mladý šéfkuchár Patrik Andrejčák robí
excelentne. K nemu si určite dajte miestny 12 % ležiak Na cisára pána. K jedlám vám tu
pozorný personál väčšinou ponúkne vínka svojho vinárstva VIAJUR a hlavne ochutnajte
ich výborné jurské rizlingy.