COLETTE
84
bodov
bodov
V Bratislave už dlho chýbala reštaurácia s ponukou francúzskej kuchyne. Situácia sa zmenila
otvorením reštaurácie Colette, ktorá ponúka tradičnú francúzsku kuchyňu, avšak v modernom
štýle. Nejde o brasseriu, ale o gurmánsky fine dining. Útulné priestory s vkusne upraveným
interiérom vo vás už pri vstupe vyvolajú príjemný pocit a tešte sa, čo ďalšie bude
nasledovať. Privíta vás úctivý personál alebo aj samotná majiteľka a usadia vás k stolu. Ak ste
sa tešili na pravé francúzske špeciality, práve tu ich v menu nájdete. Menu nie je obšírne, ale
ponuka je veľmi citlivo a perfektne skombinovaná. Začať treba určite ustricami a potom si
jednoznačne dajte foie gras s klementínkovým želé a gaštanovým pyré alebo slimáky zapečené
s bylinkovým maslom, podľa toho čo máte radšej. Hlavným jedlom bolo u nás magret
de canard – sousvidované kačacie prsia na cviklovo-rebarborovom pyré s karamelizovanou
karotkou a konfitovanou šalotkou. Jedlá chutili výborne a inovatívne moderné prvky ich len
povzniesli. Veľmi dobre si tu k týmto jedlám môžete napárovať francúzske vínka z vínnej karty
alebo si objednať elegantný miešaný drink. Návšteva Colette je skutočným gurmánskym
zážitkom a poteší každého milovníka kvalitného jedla a príjemného stolovania.
Krížna 8,
811 07
Bratislava
+421 908 889 308,
www.colette.sk,
ut – so 17.00 – 22.00,
Prémiová reštaurácia
Štýlové prostredie
Karty: VISA, MasterCard
Jazyky: anglický, francúzsky
Basic menu
40 €
40 €
Gurmán menu
57 €
57 €
Michaela Budáčová (majiteľka) Anthony Paul Régis Point (šéfkuchár) Antoine Guichard „Corto” (hlavný somelier)
Filet de bouef, sauce bordelaise, pomme pont neuf, raifort
Gevrey-Chambertin 2022
Recenzie
Pre pridanie vašeho hodnotenia musíte byť prihlásený. [xoo_el_action type=”login” display=”link” text=”Login” change_to=”logout” change_to_text=”Odlásiť” redirect_to=”same”]
PRIEMERNÉ HODNOTENIE NÁVŠTEVNÍKOV: