Nový koncept DOCK7, reštauráciu a pivovar prináša na slovenský trh Medusa, najväčšia gastronomická skupina na našom trhu. Prevádzka, ktorú otvoria 1. marca bude situovaná na nábreží Dunaja v lokalite Eurovea v ikonickej industriálnej budove Sklad č. 7, ktorú v roku 1986 vyhlásili za Národnú kultúrnu pamiatku.
Po reštaurácii WERK v Jurkovičovej teplárni a remeselnom bistre MINT v Pradiarni 1900 tak skupina pokračuje v stratégii sprístupňovania industriálneho dedičstva v hlavnom meste širokej verejnosti. DOCK7 bude rozsahom, komplexnosťou, ako aj výškou investície, najväčším projektom skupiny Medusa na Slovensku. výška investície dosahuje podľa Michala Chudíka, CEO skupiny Medusa. úroveň takmer 3 milióny Eur.

Názov konceptu reštaurácie a pivovaru, DOCK7, priamo odkazuje na industriálnu budovu Skladu číslo 7. Ten bol od svojho vzniku v rokoch 1921-22 architektonickou dominantou bratislavského prístavu, aktuálne nábrežia a promenády Eurovea. Verejnosť mala doteraz možnosť obdivovať prevažne exteriér ikonickej budovy. Otvorením reštaurácie a pivovaru DOCK7 budú môcť prvýkrát po dlhých desaťročiach návštevníci zažiť genius loci aj v interiéri ikonickej budovy.
DOCK7 obsadí celé prvé nadzemné podlažie budovy Skladu č.7 v lokalite Eurovea na nábreží Dunaja. Architekti projektu navrhli priestor, ktorý prepája historické dedičstvo s modernými technológiami. Vstupný portál do priestoru o celkovej ploche 1 600 m² sa nachádza priamo pod námestím so sochou generála Milan Rastislava Štefánika.
Prvá časť priestoru patrí reštaurácii s dominantným barom, ktorá plynule prechádza k srdcu pivovaru, kde sú umiestnené tanky a ďalšie technológie. To všetko dostupné pre oko zákazníkov, spolu s edukačnou časťou, ktorá jednoduchou formou predstaví zaujímavé prvky konceptu – budovu, pivovar alebo suroviny. Celý priestor DOCK7 umožňuje usporiadanie rôznych podujatí bez narušenia chodu prevádzky a zároveň zachovania súkromia eventu.

V prípade rezervácie celej prevádzky bude k dispozícii jeden z najväčších eventových priestorov v Bratislave s kapacitou až 600 ľudí.
Reštaurácia bude mať kapacitou 280 zákazníkov. Ďalších 190 miest bude k dispozícii v exteriéri. Ponuke menu dominuje kuchyňa s modernými technikami prípravy mäsa – mäsové špeciality pripravené metódou „low & slow“. Nebude chýbať ani ponuka špecialít pre vegetariánov, ktorá vhodne doplní dominantnú mäsovú zložku menu.
Srdcom konceptu DOCK7 je pivovar s ročnou technickou kapacitou 6 000 hektolitrov. Základom pivnej ponuky bude 12° ležiak čapovaný priamo z tanku, ktorý doplní rovnako atraktívny 11° ležiak. Chuťovkou je tmavá 13°, vyladená belgickým sladom Château Chocolat, ideálna aj na rezané pivo. Vrchne kvasené pivá v ponuke reprezentujú receptúry a chmelenie v štýle IPA, APA, BLONDE alebo pivo typu KÖLSCH. Spodne kvasené pivo ako IPL je chmelené za studena austrálskymi chmeľmi. Žiadne z pív pivovaru DOCK7 nie je pasterizované a na čistenie sa nepoužívajú žiadne filtre.
Foto a vizualizácie: Medusa