Magazín o skvelom jedle, víne a cestovaní

Konferencia pre milovníkov gastronómie

(ne)konferencia Gastrolove sa uskutoční už piaty krát

Jeseň patrí už niekoľko rokov podujatiu s netradičným názvom. (ne)konferencia Gastrolove, ktorá je určená všetkým nadšencom a priaznivcom gastronómie. Už piaty ročník sa uskutoční 27.septembra v eventových priestoroch Elektrárne Piešťany.

Konferenciu organizuje portál Kavickari.sk s hlavným partnerom Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj.

Tento rok sa bude hovoriť napríklad o tom ako motivovať personál vo svojom podniku, aby stále miloval to, čo robí, a nemusí to byť len peniazmi, ako pracovať so sociálnymi sieťami, aby ste začali byť viditeľní a zarábať, či aká bola cesta najoceňovanejších slovenských šéfkuchárov od šúpania zemiakov k oceneniam.

Bude sa hovoriť aj o konceptoch gastroturizmu, práci so surovinami a na čo všetko si treba dať pozor, kým príde jedlo na tanier a tiež o zero waste v profesionálnej kuchyni.

Tiež si bude možné vypočuť školu etikety od certifikovanej školiteľky na etiketu z Paríža, Lucie Sandrin Breznayovej, ktorá sa pozrie aj na najväčšie faux pas na Slovensku z pohľadu zahraničných turistov.

Okrem toho bude súčasťou konferencie množstvo ochutnávok či networking. Piodujatie je už tradične baby friendly, bude tu detský kútik a je aj dog friendly.

Ako aj po iné roky, aj teraz má charitatívny rozmer, pretože zisk zo vstupného venuje na Adamka Mončeka, ktorý trpí achondroplaziou a podstupuje ročnú liečbu, ktorá stojí do 200 000 eur.

„Minulé ročníky nám ukázali, ako je veľmi dôležité priniesť v špičkovej kvalite podujatie, ktoré je cenovo prístupné každému a zároveň nikoho o nič neukracuje – ba naopak. Dokáže spájať manažérov, šéfkuchárov, podnikateľov, študentov i milovníkov gastronómie na jednom mieste. V otvorenej a úprimnej debate na i mimo pódia,” vysvetľuje koncept podujatia Simona Budinská, organizátorka a zakladateľka gastronomického portálu kavickari.sk a projektov Gastrolove.

Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj zážitkov dodáva, že po úspechoch predchádzajúcich ročníkov (ne)konferencie Gastrolove je pre nich prirodzené pokračovať v spolupráci s organizátormi, ktorých cieľom je prostredníctvom dobrých príkladov z praxe inšpirovať k zlepšovaniu gastronomických služieb. Tie sú neoddeliteľnou súčasťou budovania atraktívnej destinácie.

„Aj preto sa Gastrolove koná 27. septembra, ktorý je Svetovým dňom cestovného ruchu a práve časť programu bude venovaná aj rozvoju turizmu,“ uzatvára Agáta Mikulová.

Foto: kavickari.sk

Odporúčame tiež...


Warning: file_get_contents(/data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins//ajax-search-pro/img/svg/magnifiers/magn4.svg): Failed to open stream: No such file or directory in /data/8/b/8b3d2d1e-3e5a-4ba6-853d-ba2f82db7b96/gurmannaslovensku.sk/web/wp-content/plugins/ajax-search-pro-for-wordpress-live-search-plugin/includes/views/asp.shortcode.data.php on line 12
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content