Hospitality 2020

GURMÁN AWARD 2020

Nominovali hodnotitelia Gurmána na Slovensku

GAŠPEROV MLYN

Na konci podhorskej dediny Batizovce, priamo pod vrcholmi Vysokých Tatier leží storočný a zrekonštruovaný mlyn. Má starosvetskú, ba až rozprávkovú atmosféru, a tak ako je všadeprítomná sila vody a ohňa, podobne je cítiť aj tradíciu mlynárskeho remesla a spracovania ľanu. Zohratý tím Gašperovho mlyna tvorí len šesť členov. Kuchyňu vedie šéfkuchár Jozef Breza, ktorý pri varení kladie dôraz na poctivú prípravu, kvalitné suroviny, vyvážené chute a vzhľad jedla, ktoré často servíruje nielen na tanieri. Má rád, keď sú jedlá nápadité a vytvorené aj z takých častí surovín, ktoré ľudia v dnešnej dobe využívajú pomenej. Reštaurácia nemá à la carte menu, ale ponúka výlučne degustačné menu, ktoré sa zo dňa na deň mení a ku ktorému vám someliéri radi odporučia hodiace sa víno. Keďže sa tu varí z čerstvých surovín a vždy pre konkrétny počet hostí, rezerváciu je potrebné urobiť minimálne jeden deň vopred a hostia sa menu dozvedia až na mieste. Miniatúrna kapacita pätnásť hostí umožňuje šéfkuchárovi, majiteľom i personálu osobný kontakt s hosťami.