Juraj Hruška Reštaurácia a kaviareň Slávia, Košice

Hruška

Po vyštudovaní sa svojmu remeslu priučil prácou v zahraničí – Francúzsko, Írsko, Nemecko, Česká republika.
Je držiteľom viacerých certifikátov a ocenení z medzinárodných gastronomických súťaží a absolventom Yves Thuries Culinary Academy – odbornej školy pre profesionálnych kuchárov, ocenený medzinárodným certifikátom. Má certifikovaný zápis do slovenskej publikácie WHO IS WHO.  Špecializuje sa na Francúzsku kuchyňu, Fusion New Wave, Finger Food, Tapas. Možno ho stretnúť na rôznych live vareniach, seminároch, prezentáciách, dokonca spolupracuje aj na televíznych programoch. Je členom správnej rady Gourmet clubu. V súčasnosti pracuje ako Executive Chef v Kaviarni SLAVIA Košice. Svojou progresívnou prácou a kuchárskym umením strhol celý tím reštaurácie a dokázal tak za relatívne krátke obdobie vybudovať z tejto reštaurácie prestížnu gastronomickú adresu. Hodnotitelia Gurmána na Slovensku pozorne sledovali tento pozitívny vývoj a s radosťou navrhli reštauráciu SLÁVIA ako prvú prevádzku v Košickom kraji na Zlatú vidličku a jej šéfkuchára na prestížne ocenenie: Gurmán AWARD – Kuchár roka.

Kuchár roka 2018