Fach je ako trilógia


Skrýva v sebe výnimočnú pekáreň , neštandartný bar a vskutku zaujímavú reštauráciu.

Naši hodnotitelia / rozumej z Gurmána na Slovensku/ navštívili túto novú reštauráciu o ktorej sa dlho rozprávalo viac krát a pejú na ňu samé ódy, rozhodol som sa aj ja , že nadišiel ten správny čas ísť prechutnať umenie mladého šéfkuchára Lukáša Heska.

Trošku som blúdil kde je ten správny vchod do reštaurácie , ale nakoniec sme to zvládli a príjemný a odborne zdatný personál nás usadil.
Nebudem tu teraz vypisovať nejaké hodnotenia – nakoľko ja nie som hodnotiteľom nášho bedekra a ani vás tým nechcem
namlsávať. Proste choďte sami a vychutnajte si skvelo vyvážené menu , plné nezvyčajných chuťových kombinácií a zážitkov. Chválitebné je , že väčšina surovín je od slovenských farmárov a značnú časť si sami vo Fachu dorábajú, nehovoriac o vlastnej pekárni. Vinotéka je ozaj zaujímavo zostavená a obdiv patrí nášmu čašníkovi – somelierovi Jakubovi Doktríkovi , ktorý svoju prácu nesmierne miluje a ponúkal nám samé zaujímavé malé slovenské vinárstva vhodne spárované k jedlám. Avšak predovšetkým veľká vďaka patrí šéfkuchárovi Lukášovi Heskovi , za kvalitný gastronomický zážitok a aj za osobný prístup pri prezentácií svojich jedál a naviac nám aj čo to prezradil aj zo zákulisia ich prípravy.
Bol to pekný večer a už teraz môžem za mňa konštatovať , že táto prevádzka určite do Gurmána patrí a to dokonca na jeho popredné miesta.
Aj vám prajem dobrú chuť !

Radoslav Nackin

vydavateľ Gurmána na Slovensku