Bratislavské maki


Že ste také ešte nejedli ? A čo tak bryndzové maki , ani to nie ? Tak vám môžem povedať , že ja už hej. Postaral sa o to osobný kuchár jeho excelencie Veľvyslanca Japonska pána Jun Shimmi. Pán Veľvyslanec  ako veľký fanúšik slovenskej kuchyne chcel niečim obohatiť už tradičné japonské špeciality a keďže vo svete sú už známe Californské maki , tak prečo nie aj Bratislavské maki . Na predstavení tohto nového receptu 10.11.  v rezidencii pána Veľvyslanca boli prítomné aj médiá a odborní novinári. Základom pre obe rolky je pažítka, údená slanina a u bratislavských syrové nite a pri bryndzových samozrejme bryndza spoločne s feferónkou. Chuťovo zaujímavé sushi mali ten pravý nádych údeného mäsa zo slaniny zjemneného čerstvou pažitkou. Feferónka zase vhodne dopĺňala chuť bryndze. No sú to zaujímavé chute hlavne tam kde by ste ich vskutku nečakali a aj prítomný odborníci sa zhodli , že to nie je najhoršie , naopak vznikli dokonca dva tábory fanúšikov jednotlivých receptov. Mne osobne viac chutili tie Bratislavské.
Verím, že ich čoskoro ochutnáte aj vy v niektorom zo sushi barov v Bratislave.20161110_144737 20161110_145657 20161110_145637