Petra Polakovičová Epic Steak restaurant, San Francisco

EpicSteakHeadshots0781

Ako 18 – ročná odišla Petra do San Francisca v U.S.A., kde pracovala v slávnom hoteli Palace. Žijúc v blízkosti údolí Napa a Sonoma, objavila svet vína, ktorý ju doslova očaril.  Chcela sa o víne, jeho chuti a histórii dozvedieť stále viac a viac. Jej zvedavá povaha ju priviedla na Professional Culinary Institute, kde v r. 2007 úspešne ukončila štúdium  a stala sa certifikovanou someliérkou.  Vo svojom vzdelávaní však Petra nepoľavila. Vďaka svojej usilovnosti v roku 2014 úspešne absolvovala  náročné skúšky a slepú degustáciu. Court of Master Sommeliers jej pridelil titul Advanced Sommelier.
Od roku 2009 pracuje Petra  v renomovanej reštaurácii Epic Steak ako Wine Director. Jej hlavnou náplňou práce je postarať sa o všetko, čo súvisí s vínom. Od výberu, nákupu, predaja vína, až po  vínny lístok, ktorý musí “držať krok” s tým jedálnym.
Petra je členkou Court of Master Sommeliers a členkou Asociácie somelierov Slovenskej republiky. Pracovala pre svetové hotelové spoločnosti, ako Starwood a The Ritz-Carlton, ako aj vo významnom vinárstve Darioush v Nape.  Pre časopis Food and Wine, ktorý vychádza v San Franciscu, degustuje a hodnotí  vína.  Petra si svoju profesiu hneď od začiatku veľmi rýchlo zamilovala. Ako sama tvrdí, nie je to práca, ale životný štýl.

 

Somelier roka 2018