Gurmán 20 Best Chefs 2018


Segafredo Best 20 Chefs 

Powered by Segafredo Zanetti

Kuchár roka 2018

                                      

Podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií  Slovenska. Hlasovalo 49 osôb.

 

1.miesto 3b    2. M  2b      3.m 1b  súčet

  1. Juraj Hruška Slávia reštaurácia , Košice               4                   6                 2             26
  2. Daniel Marek Albrecht , Bratislava                         3                   7                 1             24
  3. Michal Konrád FOU  ZOO  , Bratislava                   5                    3                2             23
  4. – 5. Jozef Breza Gašperov Mlyn , Batizovce        4                    3                 3             21
  5. – 5. Marián Filo Chateau Čereňany                        4                    3                 3             21
  6. .Braňo Križan Hotel Matyšák , Bratislava             4                    2                4             27
  7. Imre Bindics Villa Rosa , Dunajská Streda            4                    3                1              19
  8. -9.    Peter Slačka  Bistro BAROZA , Bratislava    3                   3                 2             17            8.-9.   Michal Thiry  Baránok , Košice                   3                    3                 2             17  10.-12 Michal Škorec  Diva pri Synagóge, Trenčín     2          2                4           16
  9. 10.- 12.   Peter Ďurčo    TOP restaurant , Žilima    2                    2               4           16
  10. -12.Jozef Masarovič    UFO. Watch.taste.groove   2                    2                 4          16                13-14.  Michal Pažák  Carnevale , Bratislava          2                      2                 3           13       13-14.   Jozef Riška  Savoy – Radisson Carlton    2                      2                 3           13
  11. 15.Zoltán Baláž      Hotel Aston, Bratislava               1                     2                 4          11

 

16-17.   Tomáš Tejbus       Kempinski High Tatras , Štrbské Pleso       1                     1                 3            8

 

16-17.   Martin Polák           Fach , Bratislava                                           1                     2                  1           8  18-19.  Ivan Čurgali                  Chateau Mojmírovce                               1                                         1            4

18-19.   Erik Volko                       Bistro Chef, Zvolen                             1                                        1            4

19-20.  Eva Polomská             Sotto passagio , Spišská Nová Ves                                1                  1           3

 

Kuchárom roka sa stáva ten kuchár , ktorý zaznamenal najväčší progres , ktorý vyzdvihol úroveň a kvalitu svojej reštaurácie a mal v tomto roku najväčší „drive „ .  Samozrejme kvality  týchto  našimi odbornými hodnotiteľmi ako aj šéfkuchármi  z gurmánskych reštaurácií celého Slovenska nominovaných kuchárov sú vysoké a prispeli k tomu, že sa slovenská gastronómia posunula opäť o krôčik dopredu. Gratulujeme všetkým 20 najlepším a veríme, že o rok tam uvidíme opäť pár nových mladých mien.

Kuchári , ktorí viac ako 6 mesiacov v roku 2017 nevarili v konkrétnej reštaurácií , nemohli byť zaradení do tohto rebríčka.

Jaroslav Židek , ako 3násobný víťaz Gurmán AWARD – kuchár roka 2008-2010 , sa už neobjavuje v našom rebríčku , nakoľko sme si už na začiatku tvorenia tohto rebríčka povedali, 3 x víťazstvo bude maximum v našom rebríčku. Kvality a umenie Jaroslava Žídeka – 3násobného víťaza Gurmán 20 Best Chefs , vysoko uznávame a hlboko si ich vážime. Kuchári , ktorí viac ako 6 mesiacov v hodnotenom roku nevarili v konkrétnej reštaurácii, nemohli byť zaradení do tohto rebríčka.

 

Kuchár roka 2015